Öt elv az örömteli élethez a szabadtanulással
 
Végre valósággá vált, amire azóta vártunk, hogy ezt a könyvet eredetiben elolvastuk: magyarul is elérhető egy, az eddigieknél gyakorlatiasabb könyv a szabadtanulás hétköznapjairól!
 
Valódi tanulás * követni az érdeklődésüket * döntéseket hozni * a "nem" helyett  * együttélés
 
 
 
A szerzőnő - maga is "deschoolingolt" édesanya - az öt legelterjedtebb alapelvet veszi górcső alá, amelyek hátráltatják a szabadtanulást – és úgy általában az örömteli családi életet.
Nem módszereket, hanem új nézőpontokat, kérdésfeltevéseket ajánl, amelyeken át - néha meghökkentően - más fényben láthatjuk és élhetjük saját hétköznapjainkat. Mindezt nagyon sok megértéssel, letisztult, pontos, érthető nyelvezettel, hosszú évek saját tapasztalatát adva át az olvasónak.

Hiánypótló, hiteles, magával ragadóan őszinte beszámoló a valódi szabadtanulás családi élményéről, tele gyakorlatias kérdésekkel és élhető megoldásokra inspiráló ötletekkel - nem csak "hivatalos" szabadtanulóknak, hanem minden szabadon tanulónak: kicsinek és nagynak ... 
 
A könyv fordítója Marczin Orsi, maga is 2 szabadtanuló gyermek édesanyja. Saját tapasztalatok, és általa ajánlott további anyagok a weboldalán: