Ha egy fiatal cukrász szeretne lenni, ilyen mentorokhoz lenne érdemes betekintésre, egyeztetésre, inspirálódásra küldeni...


"A mai világban sok fiatal szenved attól, hogy bár határozott elképzelése van a jövőjét illetően, ha abban nem szerepel egy egyetem, a szülei bepánikolnak. A diploma megszerzését a legtöbb szülő receptre íratná fel a gyerekének, pedig nem ez az egyetlen lehetséges út a sikerhez.
Nyilván az én szüleim is azt szerették volna, ha egyetemre megyek. A legtöbb szülő szemében a papír jelenti a biztos jövőt. Nekem más elképzeléseim voltak.
Ilyen esetben a szülő vagy a gyereke ellen fordul, vagy támogatja a döntésében."

"Szerencsére nálam az utóbbi történt, mivel a szüleim tisztában voltak vele, hogy karakán lány vagyok, és úgyis azt fogom csinálni, amit én szeretnék."

(...)

"Úgy látom, a szülők fejében pozitívan változik az egyetemmel kapcsolatos gondolkozás. Egyre többen felismerik, hogy nem ez az egyetlen lehetséges út. Ha valaki mást képzel el magának, azt hagyni kell másban kibontakozni. Nagyon szép szakmák vannak kiveszőben, mert egyre kevesebb a jó szakember – és ez kár, hogy így van.”

"Nagyon sok ismerősömtől hallom ugyanazt a panaszt, ha be kell mennie dolgozni. Én soha nem éreztem tehernek, ha dolgoznom kellett, mert imádom a szakmámat. Nem kötelezettségként élem meg a dolgot, hanem kellemes időtöltésként."

Teljes cikk:


Suri Dominika és a Domi's Bake Shop története